Welke gevolgen heeft de verhoging van de overdrachtsbelasting voor verhuurhypotheken? Tijdens deze masterclass neemt financieel planner Alex Erlings je mee langs de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten.

29 juni, 11.45 uur

Per 1 januari van dit jaar is er een belangrijke aanpassing gedaan in de overdrachtsbelasting. Deze is voor beleggingspanden namelijk verhoogd naar 8%. De wijziging kan grote gevolgen hebben voor de financierbaarheid van woningen die bestemd zijn voor verhuur. Tijdens deze uitzending neemt Erlings u mee langs de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten rond verhuurhypotheken.

Tijdens de sessie worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wijziging overdrachtsbelasting;
  • Ontwikkeling woningprijzen;
  • Ontwikkeling huurprijzen;
  • Rendement en cashflow;
  • Marktwaarde verhuurde staat;
  • Inbreng eigen geld.

Wilt u deze masterclass niet missen? Schrijf u dan gratis in.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt door: Woonfonds

Gevolgen verhoging overdrachtsbelasting voor verhuurhypothekenAlex Erlings
Financieel planner HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance

Alex Erlings startte na een studie bedrijfseconomie als financieel controller bij een bank. Hij miste het directe contact met mensen en switchte naar de rol van financieel adviseur. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder de Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. In 2014 werd Alex verkozen tot Financieel Planner van het Jaar. Tussen 2014 en 2019 was hij directeur opleidingen voor Hoffelijk.

Inmiddels is Erlings weer adviseur en wel vanuit Hendrik-Ido-Ambacht met de bedrijven HypothekersUnie Drechtsteden en MYLA finance. Erlings kan als spreker altijd op een hoge waardering rekenen.